Mesnet Montaj Uygulamaları

Mesnet Montaj Uygulamaları

Mesnet Montaj Uygulamaları - SERVET USL

Mesnet Montaj Uygulamaları

Elastomer mesnet montaj uygulamaları yerleştirileceği yüzeyin düzgün, kirden arındırılmış ve temiz olmalıdır. Bunun yanında elastomer mesnet herhangi bir ek dönmeye maruz kalmaması ve üst yapıdan SERVET USL, hem Türkiye’de, hem Birleşik Krallık’da hem de dünya çapındaki talepleri karşılayan en büyük ve en kaliteli mesnet tedarikçisi ve montajcısıdır.

Elastomerik Mesnet Montajı : SERVET USL’in sağladıkları:

Birçok farklı gereksinim için eksiksiz mekanik ve elastomerik mesnet yelpazesi

  • 50 ila 3000 ton kapasiteler arasında geniş standart yapısal mesnet yelpazesi
  • Daha zorlu uygulamalar için özel tasarlanmış mesnetler
  • EN1337 veya BS5400’e göre üretilmiş ve işaretlenmiş yapısal mesnetler
  • Kurulum, bakım ve yenileme dahil tam servis desteği
  • Teknik mühendisler ve saha ekibi, yalnızca SERVET USL mesnetlerine hizmet vermek için değil, aynı zamanda acil durum çalışmaları dahil olmak üzere ilgili yapısal onarımlara da hizmet vermek için hazırdır

Yapısal Mesnet Montajı ve Değişimi

Yapısal mesnetlerin montajı EN 1337-11’e göre yapılmalıdır. Mesnetlerin kullanılacağı yapının çelik, yerinde dökme betonarme veya prekast betonarme olmasına bağlı olarak farklı montaj şekilleri kullanılabilir. Genel olarak elastomer mesnet yerleştirileceği yüzeyin düzgün, kirden arındırılmış ve temiz olmalıdır. Bunun yanında elastomer mesnet herhangi bir ek dönmeye maruz kalmaması ve üst yapıdan gelen yükün de esas taşıyıcı sistemlere düzgünce aktarılabilmesi için yerleştirileceği yüzeyin düz olması da çok büyük önem arz etmektedir. Eğer mesnet ankrajlı bir mesnet ise, ankrajlanma şekline bağlı olarak aderansın sağlanabilmesi için beton yüzeyinde yüzey pürüzlendirilmesi yapılarak mesnet altına yüksek dayanımlı kendiliğinden yerleşen grout da kullanılabilir. Grout dökümünün tek taraftan gerçekleştirilmesi ile groutun mesnet alt yüzeyini tamamen doldurması sağlanır.

Montaj sonrası mesnetlerin belli aralıklar ile kontrol edilmesi gerekmektedir. Geçen zaman ve süre içerisinde işlevselliğini kaybeden ve yıpranan mesnetlerin köprü ve viyadük hareketlerini engellememesi ve sisteme zarar vermemesi amacıyla üst yapıya zarar vermeden değiştirilmesi gerekir. Bu gereksinim durumunda SERVET mesnet değişim projesi oluşturup yüksek kapasitedeki krikolar yardımıyla mesnet değişimi yapabilmektedir.

Daha fazla bilgi için +90 (216) 804 7722 ile iletişime geçebilir veya info@servetusl.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.