Elastomer Mesnet, Lamine Elastomer Mesnet

Elastomer Mesnet, Lamine Elastomer Mesnet

Elastomer Mesnet, Lamine Elastomer Mesnet - SERVET USL

Elastomer mesnet, Lamine elastomer mesnet, Elastomerik Köprü Mesnetleri

SERVET USL elastomer mesnet; su geçirimsiz kauçuk ve çelik plakalardan oluşup, elastomer mesnetler üst yapıdan gelen yükleri doğru ve uygun şekilde köprü ayaklarına aktarmada kullanılırlar. Elastomer mesnet sistemleri fabrikamızda tabii kauçuk (NR) veya kloropren (CR) plakalar (bazı durumlarda sadece kauçuk) ve çelik plakaların yüksek ısı ve basınç altında birleştirilmesi ile oluşurlar.

Elastomer mesnet Çelikten mamul kuvvetlendirme plakaları kauçuk malzeme ile vulkanize edilerek kompozit ve yüklere dayanıklı bir sistem oluştururlar. Bu üretim sistemi sonucu, SERVET USL Elastomerik köprü mesnetleri korozyona karşı garantili uzun ömürlü bir çözüm sunar. Kauçuk yüzey yağ, gres, petrol, güneş ışınları kar ve tuzlama kimyasallarına karşı dayanıklıdır. Bütün bu mesnetler yapıdaki üst yapıya gelen her türlü yükleri (trafik yükü, deprem yükü, rüzgar yükü vb) uygun bir şekilde köprü ayaklarına aktaracak şekilde son teknoloji ışığında dizayn edilir ve üretilirler.

Kayıcı mesnet talep edilmesi halinde, standartlara uygun PTFE ve paslanmaz çelik kullanılarak yetkin mühendislerimiz tarafından dizayn edilirler.

Elastomer Mesnetler (EN1337-3) EKE

SERVET USL lamine elastomer mesnet Eurocode EN1337-3: 2005’e göre üretilmektedir. Elastomer mesnet, çelik plakaları ve kauçuk katmanları içinde barındıran 60IRHD doğal kauçuktan üretilir. Literatürde standart ölçüler gösterilmekle birlikte, talep üzerine özel ölçülerde mesnetler üretilebilir. Lamine elastomerik mesnetler, nispeten düşük yüklere veya hareket gereksinimlerine sahip yapılarda kullanım için mükemmeldir. Doğru bir şekilde monte edildikten sonra bu mesnetler çok az bakım gerektirir.

Lamine elastomerik mesnetler, çelik plakalarla ayrılmış doğal kauçuk katmanlardan oluşur. Bu yapının etrafını kauçuk bir katman çevreler (Şekil 1). Daha sonra bu parçalar, bakım gerektirmeyen kompakt bir yapı oluşturmak için vulkanize edilir. Elastomerik mesnetler, elastik tabakaların deformasyonu sayesinde her yöndeki yatay hareketleri ve her eksen etrafındaki dönme hareketlerini absorbe edebilir. Kısa ve orta açıklıklı yapılar için kullanılırlar.

Elastomer Köprü mesnetleri Doğal kauçuk, sıcaklıktaki değişikliklere çok duyarlı değildir ve sabit bir yükte (düşük sünme) deformasyon süresi boyunca sadece küçük bir deformasyon gösterir. Doğal kauçuk, ozon, yaşlanma, UV ve kimyasal etkilere karşı oldukça dirençlidir. Vulkanize çelik takviye plakaları, BS1449 gerekliliklerini karşılar.

Avantajlar:

  • Kurulumu kolay
  • Bakım gerektirmeyen
  • Uzun hizmet ömrü sağlamak için sürekli işlevsellik
  • Çok yüksek veya çok düşük sıcaklıklarda çalışabilme

Köprü ve Bina Elastomer Mesnet Montajı ve Değişimi

SERVET USL elastomer mesnet konusunda yılların tecrübesi ile EN ve AASHTO standartlarına uygun Elastomerik Mesnet Montajı, Pot Mesnet, Küresel Mesnet ve Sismik İzolatör tasarımı ve üretimi yapmaktadır. Bu üretim ve tasarımın bir gerekliliği ve müşterilerimize en uygun çözüm bulmak adına SERVET elastomer mesnet montaj ve değişim hizmeti sağlamaktadır.
Konusunda uzman mühendislerimizin ve ekibimizin projelendirmesiyle yapılan elastomer mesnet montaj ve değişimi SERVET garantisi altındadır.