Çanakkale Köprüsü Yalıtım, Çanakkale Köprü Yalıtımı

Çanakkale Köprüsü Yalıtım, Çanakkale Köprü Yalıtımı

Çanakkale Köprüsü Yalıtım, Çanakkale Köprü Yalıtımı - SERVET USL

Çanakkale Köprüsü Yalıtım, Çanakkale Köprü Yalıtımı

Çanakkale Köprüsü Yalıtım Köprü ve viyadüklerde köprü su yalıtımı çok önemlidir şöyle ki köprü ve viyadükler pahalı yatırımlardır ve uzun yıllar hizmet vermesi istenir bu sebeple yalıtımlarının en dayanıklı malzemeler ile yapılması gerekmektedir.

1915 Çanakkale Köprüsü, Türkiye’nin Çanakkale ilinin Lapseki ile Gelibolu ilçeleri arasında bulunan asma köprüdür. Çanakkale Boğazı’nın ilk ve Marmara Bölgesi’nin beşinci asma köprüsüdür. Malkara-Çanakkale Otoyolu’nun bir parçası olan köprü, 18 Mart 2022’de hizmete girdi. 2.023 metre orta açıklık uzunluğu ile Japonya’daki Akashi Kaikyō Köprüsü’nü geçerek dünyanın en uzun orta açıklığına sahip asma köprüsü olmuştur.

Çanakkale köprüsü Yalıtım işleri SERVET-USL tarafından gerçekleşmiştir.

Çanakkale Köprüsü Yalıtım, Köprü ve viyadükler sürekli araç trafiği ve buna nazaran fren etkisine maruz kaldığından uzun süre dayanımlı olabilecek su yalıtım ürünleri kullanılmalıdır. Çanakkale Köprüsü Yalıtım için kullanılan malzemeler trafik yüklerinden etkilenmeyen, sıcaklıklarda etkisini kaybetmeyen, asfalt ile uyumlu olan, kış aylarında buz çözücü kullanıldığından bu kimyasallara karşı dirençli olan, yırtılma ve darbelere karşı dayanıklı olan ,ısı ve ultraviyole ışınlarına karşı dayanımlı olan ürünlerden oluşmaktadır.

çanakkale köprüsü yalıtım çanakkale köprüsü yalıtım

Çanakkale Köprü Su Yalıtım Uygulamaları

Köprü yalıtımları korozyona karşı su yalıtımı denildiği zaman akla ilk gelen, sulu zeminlerdeki yapıların temelleri ve köprü viyadük gibi sanat yapılarının tabliyelerinin korunmasıdır. Çanakkale Köprü Yalıtımı Köprü ve viyadük tabliyelerinde de suyun birikmemesi ve kışın yapılan tuzlama çalışmaları sırasında oluşan klor iyonlarından etkilenmemesi için mutlaka Çanakkale köprü su yalıtımı yapılmalıdır. Bu nedenle Köprü yalıtım ve viyadüklerde su yalıtımı, yüksek mukavemetli, 4mm kalınlıkta, polimer bitümlü membranların tabliye üstüne yapıştırılmasıyla gerçekleştirilir.

Su yalıtımının katmanı üstüne daha sonra asfalt aşınma tabakası serilerek imalat tamamlanır. Benzer şekilde, yapıların temelleri de suya karşı yalıtılmalıdır. Bunların mukabilinde Aksi takdirde, beton içine nüfuz edecek su, ortamın alkalinitesini düşürebilir ve bu su içinde bulunabilecek klor iyonları korozyona ve neticede yapının taşıyabileceği yük kapasitesini azaltarak yapı güvenliğini tehlikeye sokar.

çanakkale köprüsü yalıtım

Yalıtım Sistemleri Uygulamaları

SERVET USL, hem Türkiye’deki, hem Birleşik Krallık’daki hem de dünya çapındaki talepleri karşılayan en büyük ve en kaliteli yalıtım malzeme tedarikçisi ve uygulayıcısıdır.

SERVET USL’in sağladıkları;

  • Birçok farklı gereksinim için eksiksiz bir yalıtım malzemesi yelpazesi
  • Birçok farklı yapı için, Metil Metakrilat’tan Poliüretan’a ve daha birçok yalıtım malzemesi ile özel çözümler
  • Her iklim ve hava koşullarındaki çalışabilecek uzman ekipler
  • BBA ve ETAG onaylı yalıtım malzemeleri
  • Uygulama, bakım ve yenileme dahil tam servis desteği
  • Teknik mühendisler ve saha ekibi, dünyanın dört bir tarafımda hizmet vermek için hazırdır

Daha fazla bilgi için +90 (216) 804 7722 ile iletişime geçebilir veya [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.

çanakkale köprüsü yalıtım çanakkale köprüsü yalıtım