Genleşme Derzi, Köprü Genleşme Derzi

Genleşme Derzi, Köprü Genleşme Derzi

Genleşme Derzi, Köprü Genleşme Derzi - SERVET USL

Genleşme Derzi, Köprü Genleşme Derzi

Genleşme derzi çelik köprü genleşme derzleri köprü döşemesinde meydana gelen büzülme ve sünme gibi yapısal malzemelerde oluşan fiziksel değişim, hareketli yük ve çevresel faktörlerden kaynaklanan eksenel, düşey harekete ve küçük dönmelere izin verecek şekilde tasarlanır.

SERVET USL çelik profil ve kauçuk contalı köprü genleşme derzleri, su geçirimsiz kauçuk ve çelik profillerden oluşan, genleşme hareketlerini sönümleyebilen bir Köprü genleşme derzi sistemidir. Bu sistemdeki profiller müşterinin isteğine göre ekstrüzyon çekme profil veya kaynaklı yapma profilden oluşabilmektedir.

Genleşme derzi, 800mm ye kadar genleşme hareketini absorbe edebilme yeteneği ile birleşim ve boşlukları dolduracak şekilde tasarlanır.

SERVET USL, yüksek kauçuk kalitesi ve özel tasarımı ile yağ, yakıt, U.V. ışını, ozon ve diğer birçok kimyasala karşı uzun süreli dayanımı garanti eder. SERVET USL, genleşme derzleri tasarımını mühendislik yazılımı ile tasarlar ve geliştirir.

Genleşme derzi sisteminin su geçirimsizliği tek parça halinde uygun conta elemanı ile sağlanmaktadır. Conta elemanı bütün bir profil boyunca devam eden yuva içerisine birebir oturacak şekilde imal edilmektedir. Genleşme derzi yüzey sularının aşağıya akması veya sızmasını kesinlikle engelleyecek şekilde, gerektiğinde (bakım, onarım, değiştirme) yerinden çıkarılabilir nitelikte, dinamik hareketler (trafik, sismik hareketler) nedeniyle yırtılmayacak, kopmayacak, yerlerinden çıkmayacak ve araç tekerlek yüzeyleri ile temas etmeyecek şekilde planlanıp imal edilmektedir.

Belirli proje için gerekli olan genleşme derzleri tip seçimi genelde maksimum derz açıklığı ile belirlenir.

GENLEŞME DERZİ TEST VE KALİTE

Genleşme derzleri ve diğer teknik ürünler, yüksek kalite standartları ve uluslararası gerekliliklere uygun olarak kontrol edilerek (test edilerek) üretilmektedir. Ürün içerisindeki temel birleşim olan kauçuk ve çelik fiziksel ve mekanik gereklilikleri sağlamaktadır. Yüksek performans ve iyi kalite sunabilmek için kendi laboratuvarlarımızda gerekli testleri yapabilmekteyiz.

“Tüm Genleşme Derzi Sistemleri Montajlarında Kapsamlı Deneyim ….”

SERVET USL, Karayolları Teknik Şartnamesi ve İngiltere Otoyol Teknik Şartnamesi CD358 standartlarına göre çok çeşitli mekanik ve elastomerik genleşme derzleri ve sızdırmazlık tedarik etmekte ve montajlarını yapmaktadır.

  1. SERVET USL yetenekli şantiye mühendisleri 20 yıldan uzun süredir genleşme derzleri montajı yapmaktadır.
  2. SERVET USL, daha karmaşık panjur derzlerden, basit conta bağlantılarına kadar geniş bir yelpazede kurulum yapar.
  3. SERVET USL derzleri köprüler (otoyol ve demiryolu), otoparklar ve binalar da kullanılır.

SERVET USL, hem Türkiye’de hem Birleşik Krallık’ta hem de dünya çapında uygulamalar gerçekleştirmektedir. Belirli bir uygulama için bir gereksiniminiz varsa, lütfen bize bilgilerinizi gönderin ve hangi genleşme derzinin ihtiyaçlarınıza en uygun olduğunu inceleyip önerelim.

Genleşme Derzi, Köprü Genleşme Derzi

  • Genleşme derzi çelik ankraj bulonu ile kolayca yerleştirilebilir.
  • Bütün iç metal katmanları ve yerleştirme ankrajları korozyona karşı işleme tabi tutulur.
  • İyi tasarım yüzeyi sayesinde derzler herhangi bir ses ve darbe yapmadan sürücülere konforlu bir sürüş imkanı sunar.
  • Genleşme derzi tamamen su sızdırmazdır ve ortamdaki etkilere karşı kauçuğun içine çelik konulmuştur.

Genleşme Derzi Nedir ?

Genleşme ; Isı etkisi ile bir cismin yapısı değişmeksizin hacim olarak büyümesidir. Genel olarak yapı elemanlarında gece, gündüz, yaz kış sıcaklık farklılıklarından dolayı genleşme meydana gelmektedir. Hareketlerin nitelikleri tasarlama ve uygulama gereğince göz önünde tutulmazsa yapıda önemli sıkıntılara yol açar.

Genleşme Derzi ise ; Bir diğer karşılığı dilatasyon, İngilizce karşılığı “expansion joint” demektir. Betonarme, çelik ve kagir yapılarda yapı elementlerinin genleşme kısalma yada oturmalarından dolayı strüktür de oluşabilecek hasarları önlemek için boydan boya bırakılan aralıktır.

Genleşme Derzi, Köprü Genleşme Derzi Genleşme Derzi, Köprü Genleşme Derzi

Genleşme derzleri, betonun yapısal değişimi, termal etkilerden dolayı oluşacak genişleme ve büzüşmesi, ayrıca dinamik yüklerden gelen diğer bağımlı hareketleri absorbe (özümseme) etmek görevini üstlenen çok önemli köprü elemanlarıdır.