Gemi Raspalama Tamiri ve Kumlama

Gemi Raspalama Tamiri ve Kumlama

Gemi Raspalama Tamiri ve Kumlama - SERVET USL

Gemi Raspalama İşlemi

Gemi raspalama ve tekne raspalama; Yüzeydeki tüm atıkları yüzeyden uzaklaştırmak ve yapılacak kaplamanın yeterli tutunabileceği yüzey profilini sağlamak amacıyla yapılır. Gemi yüzey işlem hazırlıkları için farklı teknikler olsa da en etkili yöntem kumlamadır. Gemi raspalama yapılan yüzeylerin farklı özellikleri nedeniyle gemi raspalama ve tekne raspalama işlemleri farklı sarf malzemeleri kullanılarak yapılmaktadır.

Çelik tekneler için çelik kum sarf malzemesi en uygun sarf malzeme olup, yüksek maliyeti nedeniyle granat, silis kumu veya bazalt kumu tercih edilmektedir.

Fiber teknelerde bu kumlama işlemi hassas olması açısından kumlama sodası ile yapılması ideal olup, yüksek maliyetinden dolayı çeşitli organik kabuklar veya düşük özgül ağırlıklı kumlar ile yapılabilmektedir.

Günümüzde kumlama ihtiyaçları çeşitlilik göstermektedir. Kapalı raspalama odalarına götürülemeyecek ve açık havada raspalanması gereken malzemeler olabilir. Bu durumda ihtiyaç noktasına kurulan basınçlı kuru kumlama birçok sorunu beraberinde getirmektedir. Bu sorunlardan en önemlisi işlem sırasında oluşan tozun insan ve çevre sağlığını tehdit etmesidir. Bir diğeri ise güçlü bir kompresöre ihtiyaç duymasıdır. Bu sorunları aşmak için geliştirilen ıslak kumlama makinesi; Tozsuz kumlama sağlar.

Islak kumlama makinası mobil özelliği sayesinde traktör vasıtasıyla ihtiyaç noktasına taşındıktan sonra hızlı ve etkin tozsuz raspalama yapabilmektedir. Hava basıncı ile püskürtülen aşındırıcı, nozuldan çıktığında ve yüzeye çarptığında toz oluşturmaz. Ayrıca kumlama sırasında ısı oluşmadığı için yüzeye zarar vermez. Bu özellikleri ile dış mekan raspalama uygulamalarında ıslak kumlama makinesi tercih edilmelidir.

Bu sistem özellikle binaların dış temizliğinde, kumlama odasına sığacak büyüklükteki araçlarda, klasik otomobil ve restore edilecek otomobil parçalarında, deniz araçlarında kullanılmaktadır. Su, ıslak kumlama sisteminde sadece tozu maskelemek için kullanıldığından, kumlamaya etkisi yoktur. Ayrıca işlem sırasında kullanılan pas önleyici kimyasallar sayesinde 72 saat pas oluşumu engellenir.